• Śląskie niebo – przepis

    Śląskie niebo to potrawa, jak sama nazwa wskazuje, typowa dla Śląska, jednak i w jego okolicach jest ona także popularna. Nazwa również wskazuje na to, że danie to nie było standardem, i tak również było w rzeczywistości. Czas nie tylko...

  • Przepis na żurek śląski - poznaj jego doskonałe proporcje!

    ​Żurek, choć bardzo powszechny, rzadko trafia nam się naprawdę wybitny. Może być to wina tego, że każdy ma na niego swój własny sposób. Dzisiaj przedstawimy przepis, który naszym zdaniem jest po prostu idealny, dzięki czemu żurek...

  • Karminadle śląskie – czym są i jak je przygotować?

    ​Karminadle śląskie, jak sama nazwa wskazuje, wywodzą się z tradycji kuchni śląskiej. Gdy na nie spojrzymy, wydaje się, że to zwykłe kotlety mielone. Podobnie mówi o nich wiele osób, jednak mylą się one, ponieważ karminadle...

  • Kluski śląskie – przepis

    ​Oto przepis na tradycyjne kluski śląski. Jeżeli zastosujecie się do wszystkich poniższych wskazówek, otrzymacie pyszne, miękkie kluseczki śląskie, które idealnie sprawdzą się zarówno solo, jak i również jako dodatek do innych dań...

  • Jak uwarzyć piwo w domu?

    Wykonanie piwa w domu jest proste i przyjemne. Wszystkie składniki których potrzebujesz znajdziesz w najbliższym supermarkecie. Dziwią mnie ludzie, którzy uwielbiając piwo nigdy nie próbowali go uwarzyć w domowym zaciszu. Dzisiaj pokażę Ci...

  • Przepis na nalewkę z chili i cytryną

    Chili to orientalna i bardzo ostra przyprawa, której nie dodaje się do potraw w sporej ilości. Posiada właściwości bakteriobójcze i jest naturalnym spalaczem tłuszczu. W tym artykule dowiesz się, jak zrobić rozgrzewającą i bardzo...

  • Przepis na nalewkę z wiśni

    Wiśnie to najpopularniejsze owoce w Polsce, których bardzo często używa się do przyrządzenia fantastycznych nalewek. Istnieje wiele metod na przyrządzenie wiśniowej nalewki, ale w tym artykule podamy ten, który jest najpopularniejszy...

  • Jak zrobić dobrą śliwowicę?

    Generalnie rzecz ujmując domową śliwowicę przygotowuje się poprzez zalanie śliwek spirytusem. Musisz wiedzieć, że taki napój musi leżakować kilka tygodni, by uzyskać maksymalne walory smakowe. Poniżej znajdziesz przepis oraz krótki...

  • Jak zrobić dobrą nalewkę?

    Skutecznie pomagają walczyć z przeziębieniem, niestrawnością czy wszelkimi bólami, a do tego wspaniale smakują. Dlatego jeśli i Ty jesteś fanem nalewek, koniecznie sprawdź jak przygotować je w domu! Poniżej znajdziesz krótki przepis...

  • Jak zrobić chłodnik?

    Chłodnik to idealne danie obiadowe na upalne letnie dni. Przyniesie orzeźwienie i jednocześnie nasyci. Wyjątkowy kolor potrawy i smak świeżych ogórków połaczony z chrupką rzodkiewką i wiosenną botwinką zauroczy nawet najbardziej...

  • Przepis na przepyszny staropolski krupnik z mięsem

    Trzeba przyznać, że jeżeli szukasz przepisu na smaczną zupę, to skorzystaj z tego przepisu i na obiad zaserwuj domownikom pyszny krupnik staropolski z mięsem. Jest to potrawa pełna aromatu o smaku mięsa, z silną tradycją w naszej...

  • Przepis na przepyszną zupę ogórkową na wędzonce

    Trzeba przyznać, że jeżeli szukasz przepisu na smaczną zupę, to skorzystaj z tego przepisu i na obiad zaserwuj domownikom pyszną zupę ogórkową na wędzonce. Jest to potrawa pełna aromatu o smaku kiszonych, słonych ogórków. Na pewno...

Kontakt

Tel: 888-123-459

E-mail: kontakt@palacbiesa.pl

Portal dla miłośników Karpacza i turystów. Dzięki nam odkryjesz Karpacz na nowo. Poznasz jego tajemnice i nietuzinkowe miejsca.

Zapraszamy do czytania !